1. apr. 2014

Oppskrift på lavkarbo- boller og lefse.

Boller:

Sett ovnen på 220 grader.

Mixes sammen i en bolle:
5 egg fra frittgående høner (270g)
2 ss soyamelk etc. (32 g)
235 g mager cottage cheese
3-4 ss olivenolje (40 g)
1 ts ren, konsentrert hvit stevia
1 ss kardemomme
1 ts bakepulver
1 krm salt
1 ts vaniljepulver eller vanilje-essens (ikke vaniljesukker)

Tilsett og mix inn:
60 usøtet proteinpulver
280 g avfettet mandelmel (funksjonell mat)

Ta frem et stekebrett med bakepapir og rull sammen 13 boller.

Sett inn i ovnen når den er 220 grader. Sett ovnstemperaturen ned til 180 grader straks de er satt inn.
De skal være ferdige om 17-18 minutter (i min ovn ihvertfall). Husk dette er ikke farlig å spise rått, så ikke stek så lenge at det blir tørt. De skal bare være noe gyldne oppå.

Tilsammen er dette 1282 kcal. I bolle blir da 98,5 kcal.

---

Lefse:

Sett på en stekepanne og smør den med smør eller kaldpresset olje.
Pisk enten 1 helt egg eller to eggehviter et par minutter.
Tilsett 25 g proteinpulver med nøytral- eller vanlje-smak. Med eller uten søtning i.
Tilsett 5 natreen suketter oppløst i minst mulig mengde kokt vann hvis pulveret er usøtet.
Tilsett 1,5 ss soyamelk etc.
Tilsett et knivsådd salt og 1 krm bakepulver.
Mix alt sammen og hell over i stekepanna (bør ha glatt overflate om du ikke vil ha mye fett i den).

Er du heldig blir lefsa skikkelig fluffy. Det gjelder kun om du bruker 2 hvitter istedet for 1 egg. God med bremykt på.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar