17. nov. 2014

Lavkarboboller med mandelmel og cottage cheese i to vaianterVariant 2.

Sett ovnen på 180 grader.
Smelt 76 g smør (setersmør)
Visp bare raskt sammen 4 medium store egg (225g),
deretter 1 ts strøken måleskje stevia, litt salt, 1 ts ekte vaniljepulver( du finner det på ebay.com og iherb.com, eller bruk essens, men ikke vaniljesukker)
og 235 g cottage cheese, mager, og visp litt til.

Hell oppi smøret og så 327 g avfettet mandelmel (fra funksjonell mat)
(Nå finner du avfettet mandelmel i de fleste matbutikker + helsekost.)
Visp sammen og trill ut 10 boller og sett på et bakepapir på et stekebrett.

Jeg bruker rare tall fordi jeg vil gi nøyaktig antall kalorier, som er 209,7 pr bolle, fordi hele deigen er 2097 kalorier.

Stekes i 10 til 20 minutter.
De er kjempegode!

Før brukte jeg proteinpulver i, men det fikk jeg luft i magen av. Om du ikke får det kan du erstatte 40 g av mandelmelet med whey proteinpulver. Mulig du vil redusere noe på steviamengden om pulveret er søtt.

Variant nr 2 er magrere men lages som over.

335 mandelmel avfettet
207 g egg
33 g eggehvite
49 g setersmør eller smør
223 g cottage cheese mager
1 ts ren vanilje (ikke vaniljesukker men den sorte)
1 ts ren stevia (strøken måleskje)
litt salt

12 stk små boller gir 159 kalorier pr stk og svært lite karbohydrater.
Hele deigen inneholder 1912 kalorier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar